Du er her:

TID FOR LANGTUR – KLAR FOR BÅT

by Erik Vågen | mai 13, 2019

TID FOR LANGTUR – KLAR FOR BÅT

59494648_1036376229894436_1852288428327043072_n

Sommertemperaturer i april, livet er herlig når solen skinner. Nå er vel de fleste båtene på vannet og arbeidet med å klargjøre for en ny sesong er i full gang, Det gjelder enten man skal feriere i båten eller ikke.

Havarikommisjonens rapport over alvorlige ulykker med fritidsbåt ble presentert på Fritidsbåtkonferansen i Haugesund 25 april. Det mest overraskende var at halvparten av ulykkene skjer på høylys dag, nær land i helt greit vær uten påvirkning av verken alkohol eller andre rusmidler. Det gjelder fall over bord fra båt. De fleste hadde også på seg flyteplagg, men vannet var kaldt, mellom 5 og 12 grader og vedkommende var oftest alene. Hvis ingen ser at du faller over bord kan du bli liggende lenge i vannet. Et av tiltakene man må tenke på, hvis man er alene, er hvordan kan man varle andre. En enkel fløyte kan gjøre nytten, eller en mobiltelefon i en vanntett pose. Slike uhell kan skje oss alle og da bør man ha tenkt gjennom hva en bør gjøre og hvorledes man kan komme seg opp igjen i båten. Hvorledes er dette i din båt?

Når man skal på ferie eller langtur, er det viktig å tenke gjennom alle de mulige ubehagelige hendelsene som kan skje, og som vi leser i avisene skjer med andre hvert år. Tenk gjennom hva du gjør i hver enkel hendelse og sjekk om utstyret om bord er i orden eller bør skiftes. Det er slike forberedelser som er de beste skadeforebyggende handlinger vi kan gjøre.

I sommer skal Norske Sjø / Fender Marine turnere kysten med båt fra Bergen til Tromsø og møte mange båtforeninger. Det er en lang tur og mye ukjent farvann. Jeg valgte derfor å oppfriske mine navigasjonskunnskaper og gjennomførte et kveldskurs i regi av Norsk Maritim Kveldskole for fritidsskipper D5L. Et veldig bra kurs med meget dyktige og kompetente forelesere. KNBF har akkurat inngått samarbeid med skolen, som har avdelinger i mange norske byer, og vi som medlemmer oppnår 23 % rabatt. Kan også anbefale hurtigbåt kurset som SimSea tilbyr i samarbeid med KNBF. Det er viktig å holde kunnskapene sine oppdatert. Du finner mer info på www.knbf.no .

Besetningen på vår båt vil være medarbeiderne på kontoret som på denne måten får praktisk trening og opplevelse av hvorledes båtlivet kan være og ikke minst få se deler av vår flotte kyst.

Seilingsplan finnes på www.knbf.no , www.fender.no og våre facebook sider.

 

Vestlandet

Møre

Trøndelag

Nordland

Troms

Avreise Bergen

Fosnavåg 5 juni

Hestvika 15-17.6

Brønnøysund 24.6

Lødingen 1.7

Florø 3 juni

Ulsteinvik 6 juni

Trondheim 18-19

Mosjøen

Harstad 2.7

Måløy 4 juni

Ålesund 7 juni

 

Sandnessjøen

Finnsnes 3.7

 

 

 

Ørnes 27.6

Tromsø 4-7.7

 

Kristiansund 13.6

Rørvik 21-23.6

Bodø 28-30.6

 


59674176_1036376256561100_7477057150552899584_n

Alle er hjertelig velkommen til å slå av en prat. Sjekk oppdatert seilingsplan for når vi er i ditt område. Vi vil være godt synlig i havnen.

Båtlivet starter når båten er på sjøen. Klar for båt, klar i hodet og klar for sjøen - for et bedre båtliv.

Tore Høisæther / Fagansvarlig for Norske Sjø – Fender Marine

IMG_7364

Sjekk u
t vår premiekalkulator:

www.norskesjo.no

 

Leave a comment