Du er her:
 • TID FOR LANGTUR – KLAR FOR BÅT

  by Erik Vågen | mai 13, 2019

  TID FOR LANGTUR – KLAR FOR BÅT

  59494648_1036376229894436_1852288428327043072_n

  Sommertemperaturer i april, livet er herlig når solen skinner. Nå er vel de fleste båtene på vannet og arbeidet med å klargjøre for en ny sesong er i full gang, Det gjelder enten man skal feriere i båten eller ikke.

  Havarikommisjonens rapport over alvorlige ulykker med fritidsbåt ble presentert på Fritidsbåtkonferansen i Haugesund 25 april. Det mest overraskende var at halvparten av ulykkene skjer på høylys dag, nær land i helt greit vær uten påvirkning av verken alkohol eller andre rusmidler. Det gjelder fall over bord fra båt. De fleste hadde også på seg flyteplagg, men vannet var kaldt, mellom 5 og 12 grader og vedkommende var oftest alene. Hvis ingen ser at du faller over bord kan du bli liggende lenge i vannet. Et av tiltakene man må tenke på, hvis man er alene, er hvordan kan man varle andre. En enkel fløyte kan gjøre nytten, eller en mobiltelefon i en vanntett pose. Slike uhell kan skje oss alle og da bør man ha tenkt gjennom hva en bør gjøre og hvorledes man kan komme seg opp igjen i båten. Hvorledes er dette i din båt?

  Når man skal på ferie eller langtur, er det viktig å tenke gjennom alle de mulige ubehagelige hendelsene som kan skje, og som vi leser i avisene skjer med andre hvert år. Tenk gjennom hva du gjør i hver enkel hendelse og sjekk om utstyret om bord er i orden eller bør skiftes. Det er slike forberedelser som er de beste skadeforebyggende handlinger vi kan gjøre.

  I sommer skal Norske Sjø / Fender Marine turnere kysten med båt fra Bergen til Tromsø og møte mange båtforeninger. Det er en lang tur og mye ukjent farvann. Jeg valgte derfor å oppfriske mine navigasjonskunnskaper og gjennomførte et kveldskurs i regi av Norsk Maritim Kveldskole for fritidsskipper D5L. Et veldig bra kurs med meget dyktige og kompetente forelesere. KNBF har akkurat inngått samarbeid med skolen, som har avdelinger i mange norske byer, og vi som medlemmer oppnår 23 % rabatt. Kan også anbefale hurtigbåt kurset som SimSea tilbyr i samarbeid med KNBF. Det er viktig å holde kunnskapene sine oppdatert. Du finner mer info på www.knbf.no .

  Besetningen på vår båt vil være medarbeiderne på kontoret som på denne måten får praktisk trening og opplevelse av hvorledes båtlivet kan være og ikke minst få se deler av vår flotte kyst.

  Seilingsplan finnes på www.knbf.no , www.fender.no og våre facebook sider.

   

  Vestlandet

  Møre

  Trøndelag

  Nordland

  Troms

  Avreise Bergen

  Fosnavåg 5 juni

  Hestvika 15-17.6

  Brønnøysund 24.6

  Lødingen 1.7

  Florø 3 juni

  Ulsteinvik 6 juni

  Trondheim 18-19

  Mosjøen

  Harstad 2.7

  Måløy 4 juni

  Ålesund 7 juni

   

  Sandnessjøen

  Finnsnes 3.7

   

   

   

  Ørnes 27.6

  Tromsø 4-7.7

   

  Kristiansund 13.6

  Rørvik 21-23.6

  Bodø 28-30.6

   


  59674176_1036376256561100_7477057150552899584_n

  Alle er hjertelig velkommen til å slå av en prat. Sjekk oppdatert seilingsplan for når vi er i ditt område. Vi vil være godt synlig i havnen.

  Båtlivet starter når båten er på sjøen. Klar for båt, klar i hodet og klar for sjøen - for et bedre båtliv.

  Tore Høisæther / Fagansvarlig for Norske Sjø – Fender Marine

  IMG_7364

  Sjekk u
  t vår premiekalkulator:

  www.norskesjo.no

   

 • TID FOR ETTERTANKE – KLAR FOR HØSTEN

  by Erik Vågen | sep 13, 2018

  artikkel

  For en fantastisk sommer vi har hatt. Alle båtfolks drøm.
  Sol, varme og nesten vindstille. Kunne ikke vært bedre.

  Selv har jeg feriert i området fra Bergen til Bud og passert Stadt to ganger i nesten vindstille og helt flatt over Sognesjøen. For en fantastisk skjærgård vi har.

  Men, medaljen har selvsagt en bakside. Antall forsikringsskader har økt betydelig. Helt naturlig når folk benytter båten så mye som i år. Som vanlig er det grunnstøtinger som topper skadestatistikken. De aller fleste skyldes feilmanøvrering i trange farvann, båten svinger med hekken og dette må man ta høyde for i god tid før en svinger. I år har det dessverre også vært en del ulykker med fritidsbåt hvor liv har gått tapt. Både med større fritidsbåter og med vannscooter. Felles for disse er at det skjedde på nattestid, i mørke og med relativt høy fart.

  Vi må derfor tørre å stille spørsmålet, er det forsvarlig å føre et fartøy, uten noen form for navigasjonshjelpemidler og uten kart, i mørke med høy fart? Er vi som forsikringsgivere villige til å akseptere denne risikoen? Svaret er nærliggende, det må komme restriksjoner i forsikringen for bruk av vannscooter etter mørkets frembrudd.

  Men hva da med større fritidsfartøy?

  Kongelig Norsk Båtforbund signerer i disse dager en avtale med Simsea om en nasjonal frivillig hurtigbåt opplæring. Økt kunnskap gir økt trygghet på sjøen og dette tas høyde for når forsikringspremien beregnes. Norske Sjø vil gi 5 % ekstra rabatt til de som gjennomfører et slikt kurs.

  Det er fantastisk å seile langs norskekysten nattestid og navigere ved hjelp av sektorene fra de mange fyrlyktene langs skipsleden. Seilas nattestid med god sikt krever bruk av sjøkart og gjerne kartplotter i tillegg. Er sikten dårlig, under 0,5 n.m bør man også benytte radar for trygg seilas. Verken kart eller kartplotter viser andre fritidsbåter i nærheten.

  Vi vil alle at ulykkestallene på sjøen går ned. Økt kunnskap gjennom frivillig kompetanseheving er en god vei mot trygg seilas.

  Nattseilas kan være vakkert. Godt forberedt, godt utrustet, klar i hodet og klar for sjøen - for et bedre båtliv.
  Tore Høisæther / Fagansvarlig for Norske Sjø – Fender Marine

  IMG_7364

  Sjekk u
  t vår premiekalkulator:

  www.norskesjo.no

   
 • TID FOR SJØEN - KLAR FOR FERIE!

  by Erik Vågen | jul 09, 2018

  IMG_0441

  «To pilsnere i en snor og efter en båd» – kjente toner fra Reiseradioen i mange år.

  I dag er det imidlertid allment akseptert at man ikke drikker alkohol i båt som ikke er vel fortøyd.

  Med ett var det ferietid. I vårt langstrakte land er det ytterst sjelden at vi får sommervær samtidig. Skal vi seile etter været? Eller har vi en plan? Friheten med å ha ferie i båt er at man kan ta ting på sparket. Imidlertid er det viktig at man likevel har en plan for de endringer som kan komme. Vi må ha tilstrekkelig med kart om bord, både for den ruten vi har tenkt å seile, men også for den ruten vi har som alternativ hvis været tilsier endringer.

  Dersom du har tenkt deg til Danmark i år, må du være oppmerksom på en endring i dansk lovgivning for fritidsfartøy. Den innebærer at alle båter som kommer i dansk farvann MÅ ha en ansvarsforsikring som dekker det objektive ansvar en båteier kan komme i, i forhold til skade på person. Dette gjelder for vannscootere og speedbåter. Speedbåt er definert som en båt som har motorstyrke i kW som overstiger størrelsen av lengde x lengde (i meter) + 3.  (1 hk = 0,74 kW)
  For eksempel vil en båt på 27 fot med en 100 hk (74kW) motor være definert som en speedbåt uavhengig av den maksimale hastighet båten kan oppnå.

  Tidligere, og fremdeles slik i Norge, vil båteier ved skader påført tredje part som følge av teknisk feil om bord i eget fartøy, ikke komme i ansvar da hendelsen karakteriseres som en ulykkelig hendelse. I Danmark gjelder fortsatt dette for skade på materielle ting, men ikke for skade på person.

  I praksis vil dette si at en båteier i danske farvann, ved et uhell som følge av teknisk feil, ikke vil komme i ansvar for skade på ting (annen båt, kai etc), men komme i fullt ansvar for skade på person.

  Ansvarsforsikringen til Norske Sjø dekker det rettslig ansvaret en båteier kan komme i og derved også de nye kravene i danske farvann. Ansvarsforsikringen dekker det den nasjonale lovgivning foreskriver og er tilpasset endringer myndighetene kan komme med. Assurandørene må på sikt tilpasse prisene som følge av endringer i risikobildet.

  I tillegg til en god båtforsikring er det lurt å ha en reiseforsikring. Den dekker skader og utgifter på turen som ikke fanges opp av båtforsikringen. Imidlertid er det verd å merke seg at hjemsendelse dekkes kun som følge av sykdom og ulykke på person og ikke dersom båten havarerer.  Den dekker heller ikke transport hjem av båten eller kostnader ved at båten blir liggende.

  Ferien starter når båten er pakket. Tid for ferie, klar i hodet og klar for sjøen - for et bedre båtliv.

  Tore Høisæther / Fagansvarlig for Norske Sjø – Fender Marine

  IMG_7364

  Sjekk u
  t vår premiekalkulator:

  www.norskesjo.no

   
 • Bli med på Båtlivets dag 2018

  by Erik Vågen | jun 14, 2018

  34984979_381483145683250_3846496440268357632_n

   Med nærmere 1 million fritidsbåter er Norge det landet med størst båt tetthet pr. innbygger i Europa. Båt og båtliv er med andre ord en stor del av både kulturarven og hverdagen til nordmenn. Kanskje ikke så rart med en kystlinje på over 100 000 km.

  Nå jobber båtforeninger og båtbransjen side om side med et mål om å vise frem alt det flotte livet på og ved sjøen har å by på. Gjennom Båtlivets Dag som arrangeres den 16. juni, ønsker vi å inspirere flere til å gjøre mer. 

  Om det er et ønske om flotte naturopplevelser, en frihetsfølelse, det sosiale eller som rekreasjon, så kan båtlivet gi deg alt dette. I tillegg spiller norsk båtliv en viktig rolle i å bringe kystkultur- og tradisjoner videre. 
  Båtlivets Dag arrangeres i flere byer i Norge. Både i Bergen, Tvedestrand og Sandefjord inviteres de som allerede er båteiere, og de nysgjerrige som lurer på om båtlivet kan være noe for dem. Her vil det blant annet være muligheter for å prøve kajakkpadling, jolleseiling, se nye båter og få informasjon om hva livet som båteier innebærer. 
   
   
 • TID FOR SJØEN – KLAR FOR BÅT

  by Erik Vågen | mai 25, 2018

  Nimbus 365  Plutselig var våren her. Sommertemperaturer i begynnelsen av april. Må få båten på sjøen og nyte disse dagene. Men min båt ligger jo i en oppvarmet hall, helt innerst. Det er mange båter og bobiler som må ut før min. Det er bare å belage seg på venting.

  Men jeg har også anskaffet meg en ny og større båt, bare for å bekrefte ordtaket om 3 fot syken.

  Den gamle er heldigvis allerede solgt, men den nye må utrustes for sommeren. Båten ble kjøpt i forbindelse med båtmessen «Dra til Sjøs» og gode messerabatter ble oppnådd. Men det medfører andre kostnader også, som for eksempel forlengelse av den eksisterende flytebryggen.

  Sikkerhetsbesiktigelse er bestilt og vil bli gjennomført med det første.

  Hva med forsikring?

  Formelt sett har jeg nå to båter, den gamle er fortsatt forsikret i mitt navn og vil være det til ny eier har overtatt. Den nye båten er betalt, men ikke overtatt. Den ligger til utrustning av ekstrautstyr og vil bli overtatt når dette er ferdig montert. Hvem har risikoen i denne perioden? Det at båten er betalt betyr ikke at den er overtatt eller at eierskiftet har funnet sted. Det er derfor forhandleren som står risikoen i denne perioden og må holde båten forsikret. Min forsikring i Norske Sjø trer i kraft når jeg overtar båten, enten fysisk eller ved at jeg aksepterer å ha overtatt båten. Har forresten også kjøpt jolle til båten, en 9 ft RIB med en 6 hk. Den må innmeldes til selskapet for å være dekket av forsikringen.

  Den nye båten utrustes med ny VHF og AIS, og lisens er tegnet hos Telenor Kystradio. Den gamle båten hadde også VHF, men det enkleste var å kansellere denne lisensen og da må ny kjøper tegne ny lisens og benytte det eksisterende MMSI nummer og kallesignal.

  VHF og Telenor Kystradio gir en ekstra sikkerhet til båtfolket og spesielt til de som drar på lengre turer. Med en tilknyttet AIS mottaker kan man også identifisere alle kommersielle skip i nærheten og mange fritidsbåter. Disse kan kontaktes om behov for hjelp trengs. Både navn og kallesignal finner man ved AIS. For at min båt kan bli sett på AIS systemet kreves en egen AIS sender i tilknytning til VHF’ en. Da kan alle følge båten med appen Marine Traffic.

  Båten har også en kartplotter med stor skjerm, men det hjelper ikke med GPS og kartplotter om man ikke har godkjente oppdaterte sjøkart. Kartverket har i disse dager reforhandlet avtalene med distributører av kartdata og krever nå at disse skal tilby brukerne oppdaterte kart hver måned. Dette sikrer at kartene i plotteren alltid er ajour. Det finnes også gratis programmer for sjøkart; OpenCPN som kan benyttes for å laste ned kartdata fra kartverket. Se kartverkets egne sider for mer informasjon (www.kartverket.no og www.opencpn.no). Månedlig oppdatering av kart koster ca kr 200 per år.

  Mens vi venter på sommeren og ferietid kan vi jo planlegge korte helgeturer. Det er lurt å teste den nye båten i kjente og nære omgivelser. Det er ikke alle tingene som virker på samme måte som i den gamle og den nye er jo «vesentlig» større.

  Båtlivet starter når båten er på sjøen. Klar for båt, klar i hodet og klar for sjøen - for et bedre båtliv.

  Tore Høisæther / Fagansvarlig for Norske Sjø – Fender Marine

  IMG_7364

  Sjekk u
  t vår premiekalkulator:

  www.norskesjo.no   


   
 • Stolt støttespiller av 17.mai i Bergen

  by Erik Vågen | apr 12, 2018
  28618898_1547110052054067_6541754901263422982_o


  Vi er stolt støttespiller av 17 mai i Bergen,
  vi bidrar til at nasjonaldagen blir feiret som en stor
  folkefest i Bergen fra tidlig morgen til sen kveld. 

  Vi støtter med gode forsikringer på robåtene "Norge" og "Eidsvoll"
  som er avbildet over. 

  18527730_1273456302752778_4021377177992801591_n  Mer info om 17.mai i Bergen finner du på: 

  https://www.17-mai.no/

  Ønsker du et tilbud på din båtforsikring.
  Sjekk ut:
  www.norskesjo.no


 • TID FOR BÅT

  by Erik Vågen | mar 26, 2018

  LRG_DSC02884


  Det snør ute. Eller en blanding av sludd og regn kombinert med kraftige vindkast. Det er godt at min båt er lagret i en oppvarmet hall. Ingen bekymringer i hele vinter. Det er bare ekte båtfolk som bruker båten om vinteren, men det finnes mange ekte båtfolk.

  Båtmessene Dra til Sjøs og Sjøen for alle markerer starten for båtsesongen og i år var det mye spennende som ble presentert. Verdenspremiere på Skilsø 39 Panorama, en flott båt. ParmaFender presenterte en ny fenderløsning for påler eller søyler. Alle kan finne noe nytt eller finne et godt messetilbud hvis man bare benytter anledningen til å snakke med utstillerne.  Hva med å oppgradere kunnskapene? Utvide sertifikatet til D5L (fritidsskipper) eller et VHF sertifikat slik at du kan bruke den VHF’en som fulgte med båten du kjøpte i fjor. Det gis gode rabatter og kursene er gjennomført før sesongen starter for fullt. 

  Båtmesser er egentlig en glimrende start på båtsesongen. Hvis du benytter en liten time og tenker gjennom hva du trenger, til båten eller bryggen for kommende sesong, er det mange kroner å spare på gode messetilbud på kvalitetsprodukter.

  Hvordan var båten sist du brukte den? Virket alt som det skulle? Kan du bare ta familien om bord og dra ut på fjorden? Var det gass igjen fra i fjor og hvordan var det med gass slangen? Burde den byttes i år eller holder den et par år til? Sikkerheten om bord må tas på alvor. Det er deg og din familie det dreier seg om. Det kan være en god ide å få en sikkerhets besiktigelsesmann til å gjennomgå hele båten. KNBF og NORBOAT har i fellesskap utarbeidet et opplegg for å sjekke alle vesentlige områder som påvirker sikkerheten om bord i fritidsbåter. På hjemmesidene til KNBF finner du oversikt over besiktigelsesmenn, over 100 fordelt langs hele vår langstrakte kyst. Her finner du også hvor mye det koster (kr 650 for medlemmer), og du kan oppnå inntil 15 % rabatt på forsikringspremien hvis du har en gyldig sikkerhetsbesiktigelse. Hvis du gjorde dette i fjor kan det være en ide å finne skjemaet du fikk og gjennomgå alle punktene selv. De fleste punktene er enkle å kontrollere. Både gass slanger og brannslukningsutstyr bør sjekkes årlig. Det er høyst sannsynlig en besiktigelsesmann i nærheten av der du har båten din. 

  En god forberedelse til båtsesongen er viktig. Det er lite vi eller du kan gjøre med været, men du kan gjøre mye for at familien er trygg og får en god opplevelse i båten. 

  Båtsesongen starter med forberedelsene - det er tid for båt - for et bedre båtliv.

  Tore Høisæther / Fagansvarlig for Norske Sjø – Fender Marine

  IMG_7364

  Sjekk u
  t vår premiekalkulator:

  www.norskesjo.no • ER BÅTEN DIN KLAR FOR SESONGEN?

  by Erik Vågen | mar 23, 2018
  AdobeStock_145049804

  Nå er våren her og vi har satt sammen noen tips for klargjøring av båten.

  Det finnes mange båt entusiaster starter båtsesongen i påskeferien og helgene fremover til forberedelser til båtsesongen. Flere har båten i opplag og lar profesjonelle ta seg av klargjøringen til sjøsetting, men det er ingenting i veien for å gjøre dette selv så lenge du følger et par retningslinjer.

  Vi i Norske Sjø har satt sammen noen av de viktigste tipsene du trenger å lese før du klargjør båten for sesongen.

  Klargjøring av båten består hovedsakelig av 5 ulike deler:

  1. Båtvasken
  2. Polering
  3. Bunnstoff
  4. Motorservice
  5. Sjekk av elektronikk

  1. Vaske av båten
  Selv om båten har vært lagret inne eller godt lagret under presenning, vil det komme støv, skitt og annen forurensing som samler seg over tid. Så første steg for å gjøre båten klar til sesong er å vaske ned og skure hele båten. Gå innom din nærmeste forhandler og kjøp de spesialmidlene som skal til. Det er heller ingen problem og bruke Ajax eller grønnsåpe på tre eller teak.

  2. Polering
  Dette er en viktig jobb etter at båten er ren og tørr. En grundig polering gjør at båten holder seg blank og hindrer at det setter seg skitt på båten i løpet av sesongen.

  3. Bunnsmør båten din.
  Her er det viktig at en leser bruksanvisningen på hvert enkelt bunnstoffs type, variasjonen på hvordan dette skal påføres båten varierer veldig fra type til type. Bunnsmøring av båten må ikke gjøres hvert år, dette er litt opp til hver enkelt. Vi anbefaler at dette gjøres hvert år eller hvert annet år.

  4. Motorservice
  Har du glemt å kjøre motoren i ferskvann på høsten bør dette gjøres nå. Samme gjelder det med giroljen som bør skiftes før båten går i vinteropplag. Andre ting som bør gjøres før du tar båten på sjøen, bytte og rense tennplugger, slik at du ikke opplever startvansker. Reimene på motoren at disse er stramme og ikke har fått noen rifter eller sprekker. Har du firtakter motor må du også sjekke registerreimen. Vi anbefalere alle våre kunder med motordekning at de tar årlig service på verksted.  

  5.Sjekk av elektronikk
  Det er viktig at du går over alt av ledninger for å se at ingenting har løsnet eller at ingen ledninger er skadet, da dette er stor brannfare om bord i båten. Ta en runde på batteriet, sjekk at kablene sitter god fast på batteripolene, er de irret må dette renses og settes inn med fett. Husk å sjekke spenningen og kjør motstand på batteriet. Har batteriene på båten blitt selv utladet etter vinteren bør en prøve å ladde dette på nytt, sjekk gjerne syrenivået og etterfyll med batterivann.


  OBS OBS!
  Vårt siste tips er å sjekke at bunnpluggene er satt på plass!

  Lykke til med årets båtsesong. 

  Husk å sjekke din forsikring på vår premiekalkulator:

  www.norskesjo.no

 • Velkommen til Sjøen For Alle 2018

  by Erik Vågen | feb 28, 2018
  lp_banner_sjoen_for_alle

  13 - 18 Mars 2018 er det igjen klar for Norges største båtmesse på Lillestrøm

  Sjøen for Alle er Norges største båtmesse. Her får du presentert årets nyheter og trender for alle som elsker båtlivet! Sjøen for Alle skal være inspirasjon, kunnskap og glede slik at du kjenner duften av salt sjø, og får en ekte pangstart på den norske båtsommeren.

  Har du ikke muligheten til å komme på messen? 
  Tilbud på båtforsikring kan du få her: 
  www.norskesjo.no

  Praktisk Info

  Tradisjon tro markerer Sjøen for Alle starten på den norske båtsesongen.

  Men vi har uendelig mye mer å by på enn bare båter: Om du har lyst på inspirasjon, lytte til spennende foredragsholdere eller ta et båtførerkurs i løpet av helgen, kan du det.

  Og hvis du vil kjøpe siste nytt innen teknologiske nyvinninger, båtinteriør og trenger tau, bolter og fendere, har utstillerne våre selvsagt det også.

  Sjøen for Alle favner nemlig om alt du kan tenke deg innen båtverdenen. Så sett av en dag eller to, ta turen og nyt det enorme utvalget av opplevelser, aktiviteter og produkter utstillerne våre byr på.

  ÅPNINGSTIDER:
  ONSDAG – FREDAG: 11.00 – 20.00
  LØRDAG – SØNDAG: 11.00 – 18.00

  BILLETTPRISER:
  Voksenbillett (fra 16 år) – kr. 160,- (NB! Kr. 180,- ved kjøp i døren)
  Barnebillett (8 – 16 år) – kr. 80,-
  Honnør/studentbillett – kr. 80,-
  Rabattert familiebillett – kr. 340,-
  5 dagers pass – kr. 320,-

  Velkommen til Sjøen for Alle 14. – 18. mars 2018

 • Velkommen til Båt og Caravan messe 2018

  by Erik Vågen | feb 28, 2018
  lp_banner_bat_caravan

  9. - 11. mars 2018 er det igjen klart for Båt og Caravanmesse i Sparebanken Møre Arena. 

  Vi kickstarter sesongen med Nordvestlandets største messe for båter, motorer, bobiler,
  campingvogner og utstyrsleverandører innen to bransjer.

  Båt og Caravan viser frem det siste innen kapitalvarer og fyller hele hallen med kvalitetsutstillere. I tillegg til å være en utstillings- og salgsarena, er messene stedet for presentasjon av nyheter og attraksjoner for det båt- og caravaninteresserte publikum. Messen har både innendørs utstillingsarena og flytende utstilling ved bryggene.

  Messene har sammenfallende publikum, og med en målrettet kommunikasjon blir messene markedsført i Møre og Romsdal. Publikumstallet har lagt stabilt på ca. 5000 over de tre dagene som messen arrangeres. Messen gir publikum en god oversikt over tilbudet i markedet, samt positive effekter for deltakende aktører. 

  ÅPNINGSTIDER:

  Fredag: 14-19
  Lørdag: 10-17
  Søndag: 11-17

  Har du ikke muligheten til å komme på messen? 
  Tilbud på båtforsikring kan du få her: 
  www.norskesjo.no

  BILLETTPRISER:

  Voksen 100,-
  Honnør 50,-
  Barn u/16 år - gratis inngang

 • Fender Marine ansetter

  by Erik Vågen | feb 08, 2018
  AdobeStock_93029026


  Perfekt student jobb


  Arbeidsgiver:

  Fender Marine
  Sted:                 
  Bergen
  Frist:                 
  24.02.2018
  Stilling:               
  Deltid


  Vi søker en person med følgende kvalifikasjoner og egenskaper: 

  - Over 18 år
  - Interesse for båter og båtliv
  - Ønsker jobb og erfaring fra salg
  - Åpen og liker kontakt med andre mennesker
  - Selvdreven og resultatorientert
  - Lagspiller og løsningsorientert
  - Fleksibel
  - Villig til å strekke seg det lille ekstra

  Vi kan tilby: 

  Spennende deltidsjobb i et voksende selskap innen for sjøforsikring

  - Grundig opplæring
  - God oppfølging
  - Spennende reiser rundt om i Norge
  - Et sosialt arbeidsmiljø 
  - Karrièremuligheter

  Arbeidstid: 

  - Båtmesser
  - Sommerhjelp
  - Ekstra ved behov 

  Salgserfaring vil være en fordel, men ingen nødvendighet da full opplæring vil bli gitt

  Vi vurdere kun søkere med personlig søkebrev og CV

  Søknad og CV sendes til:
  gro.zakariassen@fender.no


 • Fender Marine i Moderne transport

  by Erik Vågen | feb 05, 2018
  (Øyvind Ludt)
  Foto: (Øyvind Ludt)

  - Kunnskap er makt

  DETTE MÅ DU VITE: - Nordmenn har dessverre en litt lemfeldig holdning til kontrakter. Med Incoterms er du i alle fall nesten i mål, sier Christian J. Lien, som representerer Norge når de nye klausulene for internasjonal handel nå revideres frem mot 2020.

  les resten av artikkelen på Moderne Transport her
 • VELKOMMEN TIL DRA TIL SJØS 2018

  by Erik Vågen | jan 22, 2018

  970X2502


  Dra til Sjøs er norges nest største innendørs båtmesse og den vil bli avholdt i Straume Idrettspark 1. til 4. februar 2018. Det vil bli 10.000 kvm. fylt opp med alt det lekreste som kan flyte.

  Båtmessen kan by på alt fra seilbåter, cabincruisere, daycruisere, skjærgårdsjeeper, vannscootere og pilothusbåter. 

  Du finner oss på stand nr 36. 

  Hjertelig velkommen til Straume Idrettspark for en hyggelig båtprat! 

  Har du ikke muligheten til å komme på messen? 
  Tilbud på båtforsikring kan du få her: 
  www.norskesjo.no

  ÅPNINGSTIDER

   

  Torsdag  13:00 - 20:00
  Fredag    13:00 - 20:00
  Lørdag    11:00 - 18:00
  Søndag   11:00 - 18:00

  GRATIS ADGANG

   

  PARKERING

   

  Kr 50,- ved Sotra Arena. NB! Her vil det være få parkeringsplasser tilgjengelig.

  Vi oppfordrere alle besøkende til å benytte seg av Kystbygarasjen 

  Kystbygarasjen er gratis de 2 første timene, deretter koster det 12 kr timen.

  Vi har flere shuttle-busser som bringer deg tørrskodd til og fra messen, hele dagen. 

   

  SOTRA ARENA

   

  Idrettsvegen 50, Straume Idrettspark, 5353 Straume

  BUSS

  På www.skyss.no sine hjemmesider finner man en reiseplanlegger. Skriv inn hvor du skal fra og at du skal til Idrettsvegen i Fjell Kommune, så kommer rutealternativene opp.